Introductie in het leszwemmen

Nieuwe ouders, vrijwilligers en kaderleden binnen uw vereniging of zwemschool bekend maken? De prioriteit ligt eerst op de basis. Niet alleen op het gebied van zwemmen waarbij veiligheid prioriteit is, maar ook verenigingszaken komen aan bod in de vijf thema’s van de KNZB basiscursus Introductie in het leszwemmen. 

√ de vereniging en leszwemmen;
√ zwemslagen deel 1 (enkelvoudige rug- en schoolslag);
√ zwemslagen deel 2 (borst- en rugcrawl);
√ proef- en diplomazwemmen;
√ veiligheid.


Opleiding instructeur leszwemmen Niveau 2

Een goed begin is het halve werk! Daarom is er een belangrijke rol weggelegd voor de instructeurs die kinderen voor het eerst kennis laten maken met zowel het water als met een (zwem)sportinstructeur. Er wordt een start gemaakt met zwemslagen en basis gelegd in vertrouwen en plezier. Een basis die bepalend is in de verdere ontwikkeling van zwemvaardigheid en zwemveiligheid. De thema’s van niveau 2:

√ watergewenning & speelse vormen;
√ borstcrawl & rugcrawl;
√ schoolslag & rugslag;
√ diploma zwemmen;
√ veiligheid in en om het zwembad.


Opleiding Instructeur leszwemmen Niveau 3

Op enthousiaste wijze vorm geven aan zwemlessen zorgt voor meer plezier. Meer plezier, is meer resultaat. Het geeft voldoening om leerlingen (zowel kinderen als volwassenen) te bekwamen met vaardigheden. Ze gaan met vertrouwen hun diploma’s tegemoet. De opleiding Instructeur leszwemmen niveau 3 bestaat uit de modules uit niveau 2, aangevuld met:

√ lesgeven;
√ lessen plan;
√ lessenreeks;
√ proef- en Diplomazwemmen;
√ aansturen van het kader.

Al onze opleidingen zijn, vanaf niveau 3, erkend door onderstaande organisaties.