VAN VRIJWILLIGER NAAR KNZB EXPERT

Als trainer/opleider heb al ik ervaring sinds het begin van de jaren negentig. Toen als ondernemer in de ICT. Passie voor zwemonderwijs was er al vanaf de eerste keren dat ik daarnaast als vrijwilliger zwemles gaf bij HZ-Zian, een van de grootste zwemverenigingen van Nederland. Binnen korte tijd gaf ik training aan nieuwe zweminstructeurs om de zwemlessen een upgrade in plezier en effectiviteit te geven.

De stap naar de KNZB heeft me in de vijftien daaropvolgende jaren veel kennis en ervaring gebracht. Ik doorliep de functies trainer, praktijkbegeleider, opleider en beoordelaar voor alle leszwemopleidingen/bijscholingen en ook voor de zogenoemde sporttak overstijgende opleidingen en bijscholingen. Dit maakte mij tot expert binnen de bond waardoor ik naast mijn werk als leercoach als opleidingsadviseur en vraagbaak binnen de organisatie fungeer.

Binnen HZ-Zian ben ik daarnaast tot 2015 als coördinator leszwemmen verantwoordelijk geweest voor het management van de opleidingen met ca. 1000 leerlingen en 40 zweminstructeurs.


KNZB ERKEND OPLEIDER

Mijn eigen opleiding bestaat uit Gediplomeerd zwemleider A en B met de modules leercoach en praktijkbegeleider en de opleiding Coach en trainer niveau 4. Verder ben ik volgens de richtlijnen van de bond uiteraard in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Het nieuwe organisatiemodel van de KNZB waarbij de opleidingen uit worden besteed aan erkende opleiders bracht mij deze kans. Als KNZB ambassadeur voor de regio west ben ik opnieuw ondernemer. Als trotse eigenaar van Richard Keus opleidingen sta ik voor de pijlers samen, plezier en resultaatgerichtheid.